Reggeli zsiráfokkal

2013.03.15. 16:05

Az állatkertekben járva az egyik legélvezetesebb elfoglaltság a zsiráfok etetése, ahogy a hosszú nyakukkal felénk hajolnak és hatalmas nyelvükkel elveszik a zoo csemegét a kezünkből, csak egy baj van, hogy az állatkertben rácsokon kell át nyúlni, hogy ezt megtehessük. Kenyában él egy család akik egy különleges angol stílusú uradalmon rendeztek be egy kis szállodát, ahol elkerítetlenül, szabadon mászkálnak a ritka fajta rothschild zsiráfok.

Giraffe-Manor-Kenya-550x366.jpgVadon már csak pár száz darab él ezekből a ritka állatokból. Ezen a helyen 8 él vígan legelve a vendégek ételeit az asztalokról.

A kenyai Kilimanjaro hegy árnyékában lévő uradalmat 1974-ben kezdte el egy skót házaspár helyreállítani és ebben az évben kerültek ide az első zsiráfok is. Ezen zsiráfok leszármazottai élnek itt ma is. Sok zsiráfot sikeresen vezettek vissza a vadonba.

A mostani tulajdonosok, Tanya és Mikey Carr-Hartley akik Nairobiban nőttek fel közel az uradalomhoz, már gyerekkorukban beleszerettek ebbe a környezetbe és amikor alkalom nyílt rá, hogy megvehessék gyorsan lecsaptak a lehetőségre. A régi uradalmi házat egy 6 szobás kis hotellé alakították. A vendégek az emeleti szobákból is etethetik a zsiráfokat, akik nagyon szeretik az ember közelségét és nem bánják, ha simogatják vagy ölelgetik őket.

Giraffe-Manor-Kenya2.jpgA zsiráfoknak van egy napi rutinjuk, tudják, hogy a vendégek reggel 9 körül reggeliznek és akkor a zsiráfok a házhoz mennek és az ablakon keresztül benéznek, hogy jut e nekik is a finom falatokból. Erre az esetre a tulajdonosok készítenek kis golyócskákat amivel a vendégek etethetik a zsiráfokat. De a vendégeket figyelmeztetik, hogy ezek az állatok nagyon erősek és nem szabad őket a kertben felügyelet nélkül megközelíteni.

Egyszóval, ha unjuk már az állatkerti rácsokat akkor már tudjuk hova kell menni egy kis zsiráf etetésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mytourism.blog.hu/api/trackback/id/tr475136412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása