Most már le sem tagadhatnám, hogy ez az egyik kedvenc témám, mivel ez a 2. posztom ezekről a számomra érdekes és kicsit csodált építményekről. Ez nem hivatalos lista, csak az én személyes kedvenceim.

Íme a Top 10 útmenti látványosság:

10. A kék bálna, Catoosa, Oklahoma

A 66-os út mentén található, az alkotó Hugh Davis aki a 1970-es években a feleségét lepte meg ezzel házassági évfordulójuk alkalmából, mivel a hölgy bálna figurákat gyűjtött.

800px-Rt_66_Blue_Whale_Highsmith.jpg

9. Sherman tábornok fája, Sequoia Nemzeti Park, California

Listámon ez az egyetlen nem ember alkotta látnivaló. Az óriás mamutfenyőt a 1879-ben nevezte el James Wolverton az Amerikai Polgárháború egyik legendás tábornokáról. Wolverton egyébként Sherman tábornok egységében szolgált a 9. Indiana-i lovasságban.

415px-6209-GenShermanTree-SequoiaNatPark.jpgA Föld legnagyobb térfogatú fája, és a világ legnagyobb élő szervezetének tartják törzsének 1487 köbméteres kiterjedése alapján. Korát 2300-2700 évre becsülik.

8. A világ legnagyobb zsinór gombolyagja, Darwin, Minnesota

Francis A. Johnson 1950 márciusában kezdte el ezt a hatalmas zsinór gömböt készíteni és 23 héten keresztül napi 4 órát dolgozott élete művén, aminek meg is lett az eredménye.

ht_twine_ball_100907_ssh.jpgA labda átmérője 392 cm, súlya 7892 kg. 39 éven keresztül a farmján őrizte a művét, majd halála után a város úgy döntött, hogy kiállítja ezzel is méltó emléket állítva Mr. Johnson-nak.

7. A világ legnagyobb kerti törpéje, Kerhokson, New York

Chomsky, azaz a legnagyobb kerti törpe közel 4 méter magas. A Kedler család farmján található a Hudson folyó völgyében, a farm egy nyitott látogató központként működik, ahol állatokat is lehet etetni és egyéb érdekes dolgokat megtudni a zöldségtermesztésről.

ht_gnome_ulster_ny_100408_ssh.jpg

6. A világ egyetlen kukorica palotája, Mitchell, South Dakota

Ennek a palotának a külső falfestményeit teljes egészében helyi gabonákból készítették.

ht_corn_palace_100408_ssh.jpg

5. Cadillac tanya, Amarillo, Texas

10 darab orral földbeállított, grafitikkel kifestett cadillac hirdeti az amerikai álmot már 1974 óta.

021312_Cadillac_Ranch_row1.jpg
 4. Bogárhátút tartó gorilla, Leicester, Vermont

A pioneer autókereskedést nagyszerűen hirdető óriásgorillát az autókereskedés tulajdonosai egy helyi művész segítségével hozták létre. Még ha nincs is szükségünk autóra, ezért érdemes elmenni ide.

roadside_gorilla.jpg

3. Carhenge, Alliance, Nebraska

A Stonehenge mintájára létrehozott a köveket autókkal helyettesítő Jim Reinders agyszüleménye 1987-ben készült el 38 autó felhasználásával. 2009-ben a Trip advisor Amerika legdilisebb attrakciói listáján a 2. helyet szerezte meg.

carhenge1.jpg

2. A világ legnagyobb baseballütője, Louisville, Kentucky

Babe Ruth ütőjéről mintázott óriás baseball ütő közel 37 méter magas és 31 ezer kg súlyú. 1995-től áll a Louisville Slugger múzeum és gyár mellett. A slugger a baseballütő neve, márkája, ez az MLB hivatalos ütője.

80-2572-louisville-slugger.jpg

1. A Világ Legnagyobb Dinoszaurusza, Cabazon, California

Az első helyezett a személyes kedvencem, hiszen hányszor adatik meg az embernek, hogy egy dinoszaurusz szájából nézhesse a kilátást? Ha Californiában lakunk akkor sokszor. A 3 emelet magas dínó a világ legmagasabbjának számít.

dino.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mytourism.blog.hu/api/trackback/id/tr245177171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása